2009. augusztus 24., hétfő

Cabin Museum

Végülis semmit se kellett megbeszélni, max. azt, hogy mekkora méretű egyenruhára van szükségem. Pillanatnyilag van egy David Lubbe hímzésű almazöld, valamint egy lila, és kapok még sötétzöldet is, remélhetőleg a saját nevemmel. A munkaidő hétfőtől csütörtökig10-17-ig, pénteken 13-17-ig tart, így pénteken tudok menni suliba is.

Most ettem egy kis tányér borscs-t (káposzta, cékla, egyéb zöldségek és asszem disznóhús alkotta leves), itt van Tanya két kazah barátnője, nem mondhattam nemet. Nem volt rossz, de utána inkább fokhagymás pirítóst ettem.

Akkor egy kicsit a Cabin Museum-ról. Paul bukkant rá biciklizés közben, és kíváncsi lett, hogy mi a fenét lehet kiállítani egy kabinban/fülkében/faházban. A gyűjtést a mostani tulajdonos apja kezdte, aki részt vett legalább az egyik világháborúban, aztán ahogy terjedt a múzeum híre, egyre több ember adományozta neki a saját tárgyait. Van ott katonakönyv, felpróbálható német/orosz/brit egyenruha, kitüntetések, sisakok, fegyverek, poszterek, írógép, zászlók, kiáltványok, és ki tudja még. Sajnos sokat nem tudtam fényképezni, mert megadta magát a fényképezőgép akksija. Néhány kép: Tengerészeti toborzó:

Egy 1942-es motor:

És egy 1936-os:Tanácsok gáztámadás esetére: Női munkaerőre vadászó gyárak:A nemzet egészsége miatt aggódó EÜ-minisztérium (tüsszentésnél használj zsebkendőt!-így marad egészséges és fitt a nép):és egy 1944, június 6-i újság címlapja, amelyben Churchill tájékoztatja a lakosságot a sikeres franciaországi légi akcióról: sikerült az ellenséges vonalak mögé jutni:És végül: a fakalyibát természetesen egy fakutya őrzi:)

free counters

3 megjegyzés:

  1. Csenguskám!
    Csak kapkodom a fejem, hogy mi minden történt Veled ez alatt a pár nap alatt! Örülök, hogy a halgyár helyett fogászatot választottál. Habár ez sem lesz leányálom, ha asszisztenskedned is kell. Bírod majd gyomorral? Nem sajnálod szegény szenvedőt? Puszillak. Éva

    VálaszTörlés
  2. Dear Csenge

    Tudtam, hogy sokoldalú vagy és erre Ők is rájöttek a fogászataton. Azért kapsz olyan sok fajta színű ruhát, mert a sötétzöldben műteni fogsz, az almazöldben fogmegtartó kezeléseket végzel, a lilában pedig a pultnál fogadod a pácienseket.

    Szép napot kívánok!

    Zsuzsa

    VálaszTörlés
  3. Jaj de édiii a fakutya:D

    VálaszTörlés