2013. június 4., kedd

Nyar van!

Ha nem is alig furdoruhaban es a napon sem egetem magam a la Neoton Familia, de mar masodik napja nem kellett kabatot vennem reggel. Igaz, tegnap reggel, ahogy beertem a nagy napsutesben, hirtelen beborult, es mint az allat el kezdett esni. Most mindenki orul, hogy az utobbi egy hetben inkabb napos volt az ido, es mindenki elsuti a viccet, hogy ez a nyar, meg ket napig. En meg kisse lenezoen bologatok, mert ez nekem csak a bemelegites otthonra, hehe.

Jo hireket kaptam a ket munkaugyben: itt az egyetemen a Grade 3 teszt es (ha a teszt sikerul, akkor kb. egy oraval kesobb) interju is, jovo het szerdan; penteken pedig a leisure centre interju. Nagyjabol fel tudok keszulni a kerdesekre, mert el vannak mentve a gepemen, tesztet is kerestem mar a neten, es azon gondolkodom, hogy elmegyek egy probainterjura. Az egyik Duty Manager (ha nem interjuztat), akkor allitolag szivesen segit egy ilyen mock-interview-val, es meg szerencse, hogy ennyi helyen dolgozom, mert ismerem ot. 

Laci holnap erkezik, 3 hetig marad, altalaban pont ugy jon, hogy a szulinapja itt eri, mar tudjuk, hova visszuk jovo szombaton. Persze a kajalason kivul. 

A koltozessel kapcsolatban semmi hir, azonkivul, hogy az idegeinket cincaljak, allandoan valtozik a helyzet, probalunk alkalmazkodni, nyugtatgatjuk magunkat, de mire hozzaigazitjuk az agyunkat az uj szituhoz, addigra mar mas van. Kezdodott azzal, hogy par ajanlat erkezett, de "nyugodjanak meg, ok megtartjak a lakasokat". Jo, akkor maradunk, nem kezdunk el mast keresni. De aztan jott, hogy de ha felujitjak a lakasokat, akkor nyilvan tobbert fogjak kiadni, annyiert mar hazat is berelhetunk, ahol Marcsi kertelgethet. Jo, akkor keressunk hazat. Nem, inkabb megis maradjunk, mert itt szeretunk lakni, inkabb kifizetjuk a magasabb lakbert. Aztan most egy olyan vevojelolt van nyeregben, aki hazza akarja alakitani a 7 lakast. Majd egy ugynok modnta Mariannak, hogy ha megis olyan veszi meg, aki megtartja a lakasokat, akkor is, a kornyek miatt, 500-rol tuti, hogy 700-750-re emeli a lakbert. Hat ennyit tuti nem fizetunk. Tegnap tiszta nyomi voltam, mert mar nem tudjuk, mit tegyunk, kell-e koltozni, ha igen, mikor, hova, nem is akarok koltozni, menjenek a fenebe, ha koltozunk, akkor 1 honap a felmondasi ido vagy 3, beleesik-e a nyaralasba, vagy eleg szeptemberben elkezdeni nezelodni, a bizonytalansag megesz belulrol.

Kozben otthonra is nezunk lakast arra az egy honapra, az Airbnb-n, es az arak teljesen rendben vannak, ha az ember par napra, vagy egy hetre menne, de 3 hetre mar kicsit huzos, 450 eurot nem akarunk fizetni, bar lehet, hogy rakenyszerulunk.
Flag Counter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése