2014. január 30., csütörtök

Kezilabda szervezettseg

Ha masra nem, arra jo ez a jatekvezetosdi, hogy latom, mennyibe kerul itt a teremberles. Mert ugye otthon  ott vannak az egyesuletek, mint a Vasas/Spartacus/Fradi, satobbi palyak, amiket ki lehet berelni edzesre vagy meccsre, ha van szabad kapacitasuk. A kispalyas focisok is ekkora meretu teremben nyomjak, plusz szinte minden iskola tornaterme kezilabdapalya meretu, peladul mi Csepelen is egy altalanos iskola termeben jatszottunk. 

Ezzel szemben, amennyire latom, itt egyreszt nincsenek olyan nagy klubok, mint a fent emlitettek, sok szakosztallyal (kezi, kosar, foci, birkozas), hanem ha van is mondjuk egy rogbi- vagy focipalya, akkor ahhoz nem tartoznak egyeb letesitmenyek. A kispalyas focit is kb. feleakkora teremben jatsszak, mint otthon. Probaltam nezni lehetosegeket, hogy mi lenne, ha az egesz csarnokot kiberelnenk valahol, ahol 2 focipalya van egymas mellett, es meg ugy sincs meg a meret. 

Igy aztan mehetunk Lisburnbe, ami egy Belfasttol 15 percnyire talalhato kisvaros, ahol a 2 focipalyat osszenyitva lesz kezilabda meretu palya. Itt 2 ora 130 font, plusz a 2 jatekvezeto £20/fo, azaz egy meccs 170 font (plusz odautazas, mert vannak, akik tobb, mint egy orat utaznak), ami olyan 60 000 forint. A noi csapatunkban van 7-8 ember, ki lehet szamolni, hogy mekkora koltseg ez fejenkent. Az edzesert is fizetunk, nem ugy, mint otthon, ahol kb. 5000/fo/ho volt, hanem alkalmankent, nem sokat, par fontot. 

Ha idegenbe megyunk, akkor nem kell teremberletet meg jatekvezetot fizetni, de akkor meg utazunk egesz nap, mert Dublinba kell leutazni, 4-5 ora oda-vissza. 

Marciusban lesz az Ir Kupa, meg nem tudjuk, hogy megyunk-e, mert nem biztos, hogy leszunk elegen.
Flag Counter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése