2014. január 4., szombat

Nem is tunik ugy,

hogy mar majdnem egy honapja nem irtam. Kozben ilyenek tortentek, hogy karacsony, meg munka, meg kijott egy hetre Zsuzsi es Csicsi.
Talalkoztam Marian tesojaival, Christina-val es Angela-val most eloszor, de Thomasena-tol is megkaptam az 'isten hozott a csaladban' olelest. Marian mondta, hogy ennel tobbre ne szamitsak, nem minden talalkozaskor olelnek, meg puszilnak, innentol kezdve be kell ernem evi egy olelessel. Nem tudom, mire szamitottak, szerintem arra, hogy egy nagydarab, kockas inget viselo, cigizo, pokerezo, fustos kocsmakban uldogelo csajba szeretett bele a tesojuk. Es most eloszor kaptam toluk ajandekot is, nehez lett volna korabbi evekben, hiszen nem tudtak rolam. Azert igy jobb erzes volt, hogy nem vagyok tok egyedul karacsonykor, Marian ilyenkor altalaban atmegy hozzajuk, meg segit az ajandekokat egyik helyrol a masikra furikazni, most en is mentem vele. Sot, amikor egyszer nem mentem, akkor Angela unokai tok csalodottak voltak, hogy hol vagyok, Angela szerint egesz nap az ablakban ultek, hogy mikor jovunk mar. Most mar van egy itteni csaladom is.

Csupa hasznos dolgot kaptam, kaptunk, olyan hosszu szaru zoknit, ami majdnem a combomig feljon (ami azert jo, mert a rohadt szel felfuj a nadrag szara ala, egesz a sipcsontig), salat, orat (2 nappal elotte meg is allt a regi), The Walking Dead naptarat (ez kifejezetten hasznos), hataridonaplot kiskutyas csomagolasban, csokihegyeket. Marian kapott egy ajandekkosarat az unokahugatol, most szedtuk szet, abban is tonnanyi csoki, csipsz, keksz. Plusz meg kapott egy Hudl-t, ami a Tesco tablagepe, es hiszitek vagy nem, ez volt az egyetlen tablet, amiben megvolt minden, ami neki kellett. Meg a 2-3x ennyibe kerulokben se mindig volt pl. memoriakartyanak hely. 

Az egyetemen 20-an dolgoztunk utoljara, es csak tegnap mentem megint, igaz, az a nap szabi volt, mert a lanyok tegnap repultek vissza. Az ideerkezesuk elegge kalandos volt. Eleve kesett 2 orat a gep, de ezt tudtuk, ennyivel kesobb indultunk Dublinba. Aztan ott acsorogtunk 2 orat, semmi info, ami mar gyanus volt, majd jott egy fenyvisszavero mellenyt viselo pasi, es tajekoztatott minket, hogy a repulot atiranyitottak Shannon-ba, mert itt nem tudott leszallni a szel miatt. El is hiszem, mert Dublin fele vezetve volt, olyan, hogy 70 helyett 25-tel mentunk, annyira fujt a keresztszel es zuhogott az eso, de kemenyen. A lanyok telefonaltak, hogy busszal hozzak oket Shannon-bol Dublinba, ekkor mar hajnali egy ora volt, en reggel 7-tol dolgoztam a sportkozpontban. Azon gondolkoztunk, hogy vagy ugy csinaljuk, hogy en hazajovok busszal, Marian ottmarad es megvarja a lanyokat; vagy mind a ketten hazajovunk, mert nem tudni, mikor erkeznek, mi lesz a csomagokkal (azt nem tudtak kiszedni a gepbol, mert olyan eros szel fujt, hogy nem tudtak kinyitni a gep hasat). Aztan 4-en megbeszeltuk, hogy mi ketten hazajovunk, ellattuk a csajokat informacioval, hogy milyen busszal, mikor es hova jojjenek. Hajnali 3-ra haza is ertunk. A lanyok vegul az esti 9.15-os erkezes helyett reggel fel 9-kor dokkoltak Belfastban, ahol Mari felvette oket. 

Amig itt voltak, zaba zaba hatan, nem volt olyan nap, amikor ne ettunk volna valami takeawayt. Karacsonyi vacsora, Nando's, pizza 2x, fish and chips, a gyomrunk most lelegzik fel, hogy vegre visszatertunk a kis turmixainkhoz, nem kell allando tulorat vegezni a testunknek csak hogy eletben tartson minket.

A halott szomszed rokona nekunkadott 2 kutyut, az egyik egy dehumidifier, nem tudom, magyarul mi, a parologtato ellentete, azaz vizmentesiti a szobakat, nagyon jo, mert a kisszobaba beallitva (ez a legnedvesebb) egy csomo vizet osszegyujtott. Nyilvan nem ez a megoldas a vizesedesre, meg a peneszre, de erezhetoen jobb a levego, amikor bementunk abba a szobaba, ahol mar par oraja ment a cucc, fellelegeztunk, es bar mindketten meg voltunk fazva, meg az orrlyukaink is szabadda valtak, nagyon jo volt. A masik kutyu meg egy melegito/hosugarzo, ami ugy nez ki, mintha kandallo lenne. A lanyok hasznaltak is a nappaliban, az en legnagyobb oromomre, mert Marcsi szerint uristen de sokat kell majd fizetnunk. Hat most majd meglatjuk, de nem hinnem, hogy radikalisan megdobja a szamlat.

Mi tortent meg? Az amerikai kozvetito, Richard Haas, ures kezzel tavozott, nem sikerult egyezsegre jutni az 5 legnagyobb partnak a zaszlo-saga ugyeben. Itt is ugyanolyan faszok ulnek, mint otthon, csak meg nyakonontik az egesz politikat ezzel a szaros vallashaboruval is.

Flag Counter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése