2011. június 12., vasárnap

Paul látogatása

Első nap Belfastban mászkáltunk, megnéztünk minden turistás dolgot, ezekről most nem teszek fel képeket, már láthattátok őket korábban (nappal és éjjel is), annyi most a különbség, hogy néhányon szerepel Paul is. Betévedtünk egy bárkára is, ahol Belfast hajóépítő múltját mutatták be videókon és képeken, de Paul legnagyobb öröme az volt, hogy volt rajta klotyó is, mert már nagyon mehetnékje volt. Ezután elbuszoztunk a Belfast Castle-hoz, itt még nem voltam korábban, nagyon szép, remek kilátással, és itt is volt WC:) Aztán este még fallabdáztunk másfél órát, itt már Marian is csatlakozott hozzánk.
Második nap elvonatoztunk Dublinba (mivel én max. 45-tel mehetek az autópályán, így gyorsabb volt vonattal), én szerettem volna megnézni a Guinness gyárat, de Paulnak igaza volt, ha azt megnézzük, semmi másra nem maradt volna időnk. Az idő nem fogadott a kegyeibe minket, 5 percig esett vagy zuhogott, aztán fél órára elállt, aztán amikor a nap sütött, akkor meg meleg volt, és ez ment egész nap. Itt is voltunk a helyi kastélyban (Dublin castle), de ezek inkább kastélyromok voltak, itt egy darab, aztán 100 méterre tőle még egy, a kettő között meg viszonylag modern épületek. Nem is készült sok kép. Hazafele még beugrottunk a magyar boltba pogácsáért, kakaós tekercsért, meg egyéb egészségkárosító kajáért. 
Pénteken, a 3. napon Marian jött velünk, vett ki szabadnapot. Elmentünk a Giant's Causeway-hez, erről se nagyon mutatok képeket, ugyanolyan, mint tavaly volt. A parkolóba nem fértünk be, vissza kellett menni egy Park+Ride parkolóba, és ott felszállni egy minibuszra, ami a turistákat hordta oda-vissza. Ami más volt tavalyhoz képest, az a rengeteg turista. Múlt évben este hatkor értünk oda, nem volt rajtunk kívül senki, most nem tudtunk olyan képet csinálni, amin ne szerepelt volna egy amerikai, francia, távol-keleti vagy olasz lény. A Causeway-től nem messze van Dunluce Castle (minden nap egy kastély, hehe), oda is elmentünk, és jól tettük, mert nagyon sok megmaradt belőle, és turistabaráttá tették sok infóval, a boltban még magyar nyelvű tájékoztató is volt. 
Szokás szerint katt a képekre a nagyításért.
Paul, a távolban Belfast

A belfasti kastély hátulról
9 macska található a kertben, ez az egyik

Kastélykert
Modern kalap- Dublin
Dublini kastélydarab
Égigérő valami Dublinban
Lámpavas egy hídon, Dublin




















Giant's Causeway, bazaltoszlopok a hegyoldalban

Paul feje a hegytetőn
free counters

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése