2012. október 26., péntek

Hétfőn kezdek az új munkahelyen,

remélem jól emlékszem, hogy 9-kor. Ha nem, akkor már az első napomon késni fogok. Időarányosan számolva 18 nap szabim lesz, plusz 2x5 nap egyetemi szabadság, karácsonykor és talán húsvétkor. A szerződés augusztus 31-ig szól, tökéletes, szeptember 1-én indulunk haza nyaralni. És az utolsó hónapban megemelik a fizetésemet is, hát nem cukik? 
Nem mondhatnám, hogy könnyes búcsút vettem a leisure centre-től, egyrészt, mert nem sokan tudják az ottaniak közül, másrészt nem is érdekli őket, harmadrészt fogok még ott dolgozni, például rögtön hétfőn. Próbálok indokokat találni, hogy miért is kell nekem egy iPad mini, de 7-8 ilyen plusz műszak, és már kifogásra se lesz szükségem, maximum mantrázom addig is, hogy: 'mert megérdemlem'. Azért Linda megölelgetett, és Julie is megtisztelt egy 'congratulations, kid'-del.

A héten történt:
Egy rendszeresen járó vendéggel beszélgettünk, egy idő után megkérdezte a nevem, mondtam, hogy Csenge. Rámnéz, méreget, erősen gondolkodik, felméri a pro és kontra érveket, forognak a kerekek, majd kinyögi:
-Kínai vagy?
Hozzáteszem, hogy a nő ázsiai volt...

Flag Counter

1 megjegyzés:

  1. Gratulálok a munkához! Azért megnyugtató, hogy most majdnem egy évig nem kell ezen aggódni. Ugye?
    Remélem azért nem jövő szeptember lesz a következő alkalom amikor láthatunk Budapesten. Az még elég soká lesz. :(

    VálaszTörlés