2013. március 11., hétfő

Regen irtam mar hosszabb bejegyzest

Hogy a legelejerol kezdjem: penteken dokinal voltunk Mariannal, mert akkor mar kb. egy hete szedult neha, meg folyamatosan olyan erzese volt, mintha hajouton lenne. Okosan megguglizta a tuneteket, igy pontosan tudta, hogy agytumora es/vagy szelutese van/lesz. A doki ra is kerdezett, hogy melyik van neki, merthogy havonta legalabb egy ilyen paciense van, Marian oszinten megmondta, hogy neki mind a ketto van. Emileztem Bundinak is, aki majdnem orvos lett, de aztan megsem, o rohogott (jobb is, hogy nem lett orvos). Par teszt meg gyakorlat utan kiderult, hogy vertigo-ja van, ezen Bundi megint rohogott, mert ez azt jelenti, hogy “szedules”, szoval M szeduleses tunetekkel ment, es mit ad isten, kiderult, hogy “szedulese” van. Andris szerinte ez egy nem letezo betegseg. Kata segitsegkeppen kuldott egy filmajanlatot: Hitchcock-Vertigo, koszi. Az egyik tablettat ami gyakorlatilag egy “travel sickness” bogyo, nem kerte, mert mar korabban szedte, es nem hasznalt, igy a doki csak nyugtatot irt fel neki, mert Marcsi tiszta ideg volt.

Emiatt aztan nem is mentunk Norihoz Colerainbe, pedig ugy volt, hogy szombaton delutan megyunk, es ott is alszunk, csirkeporkoltet csinalunk, setalunk (ezzel kapcsolatban elore fogyelmeztettem Norit, hogy nalam 10 perc utan bekapcsol az un. "setaellenes nyavogas program", igy nem voltam annyira szomoru, hogy ez a resze elmaradt). Ja, de elotte meg szombaton volt keziedzes, delben, a szokasos pentek este 9 helyett. Megint egyedul voltam lany, a fiuk most messzebbrol lottek, es nyilvan azt gondoltak, hogy akkor jobban meg lehet suhintani azt a labdat. A labam tiszta kek-zold folt, mert en meg hulye vagyok, es mindent meg akarok fogni (vagy nem tudtam elugrani elole). Plusz Aldo, aki bemelegitett engem, olyan gyakorlatokat csinaltatott velem, amiket 40 evesen mar tiltolistara illene tenni. Jobb felsobol bal alsoba, bal felsobol job alsoba; kiszaladok a 4-esig, o meg atejt, erj vissza es fogd meg. Picit le is kellett pihenjek a foldon…

A Nori problemat ugy hidaltuk at, hogy vegul o jott fel tegnap, es isteni kajat csinaltunk, nokellivel. Es Marian most mar a kovaszos uborkat is szereti. Plusz elmentunk setalni (…) a botanikus kertbe, a kocsibol, amikor mentem Noriert, tok szep, napos ido volt. Hat setalva mar nem annyira, lefujta a fejunket a szel. Mara a legmagasabb homerseklet 2 fok, ennek megfeleloen sal, kesztyu, usanka, csizma, vastag pulcsi. Erre lattam egy tinit, elottem csampazott, forronadrag (epp, hogy takarta a sejhajat), de biztos erezte, hogy ez nem lesz eleg, alavett egy harisnyat, plusz farmering es egy vekony felsoszeruseg, ami nagy joindulattal a derekaig ert. Aztan anyukaja tuti raszolt, hogy “kislanyom, nem gondolod, hogy igy mesz ma iskolaba? Meg fogsz fazni!” Igy felvett egy bojtos sapkat.

Meg irni akartam arrol, hogy megbeszeltuk Marcsival, hogy kb. 5 ev mulva hazakoltozunk, es mar hazat is nezegetunk; beszelgetunk arrol, hogy mi hogy lesz; mi lesz majd a kertunkben, amiben szoszmoroghet; en mit fogok dolgozni, stb. Aztan ma reggel elolvastam, hogy megis milyen alkotmanymodositasok jonnek:

"…ha már hozzányúlnak a nagy műhöz, beleírnak még ezt-azt. Például a felsőoktatásban tanulók röghöz kötését, vagy hogy a házasság férfi és nő között köttetik. De beleírják a családjogi törvény alkotmányellenesnek talált családdefinícióját is, miszerint az a család, ahol házasemberek élnek együtt, vagy ahol szülő-gyerek kapcsolat van.
Beletrükközik az alaptörvénybe azt is, hogy az egyházak elismeréséről a parlament dönt – ezt az egyházügyi törvény részeként kifogásolta még az Alkotmánybíróság. Ugyanígy kerülik meg azt az alkotmánybírósági döntést is, amely a véleményszabadság korlátozására tekintettel eltörölte a választási eljárási törvényben a kereskedelmi médiában való kampányolás tilalmát – ez most már az alaptörvényben lesz tiltva.
De korlátozzák a véleményszabadságot is, az alkotmány része lesz a gyűlöletbeszéd tilalma.
Az alapvetések része lesz, hogy az MSZMP bűnös kommunista párt. És az is, hogy ezentúl április 25-e az Alaptörvény napja, hogy legyen mikor ünnepelni." (Index.hu)

Tok jo, hogy a nemletezo keresztenydemokratak segget nyaljak, hat kit zavart volna az a 10 meleg par, akik evente osszehazasodtak volna? A tanulokat a roghozkotes nem fogja megakadalyozni, folosleges ebben remenykedni, maximum majd mar nem is MO-on kezdik az egyetemet, es akkor meg kisebb az eselye, hogy hazamennek egyszer. Azt hiszem, a kulfoldon dolgozok egy resze akkor gondolkozna el a visszakoltozesen, ha azt latna, hogy a res az otthoni es a mostani lakohelyuk kozotti eletszinvonalban csokken. Ezek a dontesek inkabb tagitjak ezt a rest. De az en rohadt nagy mazlim az, hogy van valasztasi lehetosegem, nem KELL visszakoltoznom, maradhatok itt,  azzal, akit szeretek, anyagi gondok nelkul, az igy kieso GDP-t meg majd nyilvan megtermeli a szamtalan, boldog  hazassagban elo kereszteny.
Flag Counter

5 megjegyzés:

  1. Oh....azok után amiket leírtál nekem mar magyar útlevél sem kell....inkabb megpróbálok ír állampolgár lenni valahogy. Uk állampolgársággal az a bajom, hogy en szabad polgárnak születtem, családom tagjai harcoltak a Habsburgok ellen is így en ugyan nem fogok hűséget eskudni és alattvalójava válni egy Angol uralkodónak sem és meg en fizessek érte lol
    Vik

    VálaszTörlés
  2. Nekem meg kellett ígérnem a dokimnak nem keresem ki a tüneteimet az NHS oldalán ;) ennek ellenére azert csinált egy csomó tumor markeres tesztet és most mar ideges és marslakonak hiv mert tüneteim vannak - de a tesztek szerint bajom semmi
    Vik

    VálaszTörlés
  3. Azt hittem, neked mar van ir/brit utleveled... En is gondolkozom, hogy jobb lenne-e, mint a magyar.

    VálaszTörlés
  4. 10 nőből 4 biztosan úgy jár el mint Marian. Ha valamilyen tünetet észrevesz magán, a legenyhébbtől a legsúlyosabb betegségig mindent feltérképez, aztán a legsúlyosabb kezd el uralkodni a gondolatain, így az orvost már kész tények elé állíthatja, hogy annak már diagnosztizálni egyáltalán ne kelljen. Magamat is így teszek minden alkalommal, abban reménykedem ez nem kóros állapot.

    Lehet, hogy Marian vérnyomása ingadozik?

    Szerintem nyugodtan költözzetek 5 év múlva Mo-ra, jönnek a választások újra és még annyi minden változhat addig.



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Es aztan csudalatos modon mindig kigyogyulsz ezekbol a rettenetes betegsegekbol?:)
      A hazakoltozest meglatjuk, sok az az 5 ev...

      Törlés