2012. június 3., vasárnap

Nincs itt semmilyen ünneplés

A tv-ben nyomják Bözsi királynő 60. évfordulós ünneplését, elég bizarr bejelentkezések/riportok is vannak. A Temzén 1000 hajó vonul, az egyiken ünnepi harangozás volt, 8 méretes haranggal. Ott állt a riporter és erről tudósított. Vagy volt egy másik, aki egy olyan hajón volt, ahol keményen eveztek, és ezt kommentálta percekig. Vagy az egyik hídon 20 "művész" festette a folyón vonulást, az egyik egy kék ajtóra festett valami absztrakt dolgot. Nemsokára pedig lesz egy műsor a tv-ben: "All the Queen's Horses: A Diamond Jubilee Special".  Ez most tényleg a királynő lovairól fog szólni? És hogy teljes legyen az öröm, eleredt az eső. Bözsi meg csak áll a hajón, valószínűleg termobugyiban, mert a Temze közepén tuti, hogy hideg és szeles az idő, és a fagyott ujjaival integet jobbra-balra már vagy 2 órája. 

De érdekes amúgy ezt nézni, látni, hogy több tízezren ünnepelnek Londonban, meg nyilván az egész országban, és elismerem, 60 évig uralkodni, nem semmi. Ugyanakkor, amikor hazaértem a munkából és mondtam Mariannak, hogy nézném a műsort, nem volt nagyon boldog. Megértem őt is, az ő meglátása szerint Bözse tönkretette az ő országát, katonákat küldött ide, a nyakukba ültette az angolokat. Fura kettősség ez.

Tudom, nem tartozik szorosan ide, de mégis mutatja, mennyire másként látják a dolgokat a két oldal képviselői: tegnap beszélgettem Ann-el, az egyik recepcióssal (aki protestáns, mint a legtöbben azon a környéken), és mondtam neki, hogy hétfőn ír-magyar focimeccs lesz, nézi-e. Azt mondta, Írország nem az ő csapata, ő az Észak-íreknek szurkol. Nem szereti az ír csapatot, mert "ellopják az északír játékosokat" innen. Ugyanezt Marian úgy mesélte, hogy az északír futballszövetségben csak protestánsok vannak, és ha be is hívnak a válogatottba katolikusokat, a (protestáns) szurkolók anti-katolikus énekeket énekelnek, gyalázzák a katkó játékosokat egészen addig, amíg azok le nem mondják a válogatottságot. És akkor már inkább mennek Írországba, mint hogy itt abúzálják őket. Kinek higgyek? (nyilván Mariannak, de ez is mutatja, hogy mennyire kényes a helyzet.)
free counters

3 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy kommentálod a tv által közvetített műsort mert nálunk ugye nincsen tv és az index fotósorozatát nézegetve képzelem el vajon milyen őrület van ma Londonban.

    Itt Cambridge-ben nem igazán látom jeleit, hogy mekkora buli lenne.

    Tegnap volt buli, de az egy "Eperföld" elnevezésű fesztivál miatt volt, ahol tündérnek kellett beöltözniük a látogatóknak (tüllszoknya, szárnyak és pálca a kézben). Ez nem éppen a mai Jubileumról szólt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig biztos van ott is, csak rossz helyen keresgélitek (ha keresgélitek egyáltalán).
      Ma meg holnap is vannak programok, de mi inkább moziba megyünk, megnézzük a Prometheust.

      Törlés
  2. Mi sem keresgéltük... Igen a belvárosban biztos volt buli de az nagyon messze van gyalog. Készültem a holnapi állásinterjúmra egész nap. Ez nem garancia sajnos semmire.

    VálaszTörlés