2010. október 10., vasárnap

Marian csodaországban, 1. rész

Lehet, hogy nem lesz 2. rész, mert most mindent megírok, de nem akarom az összes élményünket rátok tukmálni egy hosszú bejegyzésben, inkább több rövidebbe igyekszem összegyűjteni őket.

A hazaút olyan so-so volt, két nappal számoltam, 3 lett belőle, aminek több oka volt: ez volt az első ilyen utunk, így Marian óvatosan vezetett. Sokszor megálltunk, és a GPS nem volt elég pontos, emiatt legalább félórás plusz vezetést szedtünk össze, ezek miatt lekéstük az uccsó kompot Doverben. Németországba belépve tankoltunk, ami után kigyulladt a motorhibát jelző kis ikon a műszerfalon, ezután még lassabban haladtunk óvatosságból. Otthon megnézettük a kocsit, semmi baja nem volt, valószínűleg beragadt a mittoménmi a nemtomhova, és ezért...

Az otthoni tartózkodás röviden összefoglalva: Mariannak minden tetszett, minden kaja ízlett, minden bevásárlóközpontban és szuper/hipermarketben órákat tudott nézelődni. És nagy meglepetésemre nem nagyon futottunk bele a tipikusan bunkó eladóba, talán egy volt összesen, egy Rossmann-ban, ahol szigorúan rendre lettünk utasítva a kosár helyét illetően. Marian nem értette a szavakat, de a tónusból rögtön tudta, mit kell tennie:)

A "minden tetszett" rész: körúti séta a Blahától a Margit-hídon át Budára; Duna-korzó; hétvégén séta a lezárt Andrássy-úton; ARC-kiállítás; fényképezkezés egy Trabanttal. Laci jó fej volt, elmentünk először Szentendrére (töki pompos evés), aztán Visegrádra. itt megálltunk a hegy lábánál, és felküzdöttük magunkat az agyagos, nyirkos, erdős, csúszós részen. Még csodálkoztunk is, hogy nincs felfele autóút? Ahogy kimásztunk az erdőből, zihálva, levegő után kapkodva, megláttuk a kib...tt nagy parkolót buszokkal, kocsikkal. Amikor rákérdeztem Lacinál, hogy mégis mi a bánatos francnak másztunk, amikor kocsikázni is lehetett volna, ennyit mondott: Így izgalmasabb volt. És igaza volt:) A vár, és főleg a kilátás lenyűgöző volt, mind a 3-an el voltunk ájulva. Este pedig felmentünk Budára éjszakai BP-et fényképezni, ismét Laci vitt minket. Tegnap nézegettük a képeket, amiket Marian megmutatott a kollegáinak és az egyik tesójának. Mondta Marian, hogy sajnos hamar megunták a beszámolót az alanyok. Mondom, hány kép van ezen a kütyün? 240. nem gondoltál arra, hogy leszűkítsd olyan 100 körülire? De ez már a válogatás, mert 400 kép volt eredetileg. Mondjuk a 240-ből van 5 Lánchíd éjszaka; 8 visegrádi panoráma ugyanabból a szögből; 6 balatoni naplemente, stb. A budai éjhez viszatérve, voltunk a Citadellán, az Alagút tetején, Mátyás-templom és környékén, Lánchídon. Beteszek néhány képet, BP, Szentendre és Visegrád Marian lencséjén keresztül: Játszótéren: Körút:Andrássy út:Szentendre:Visegrád:

 Folyt. köv.

free counters

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése