2013. május 8., szerda

Hazeladas

Tegnap meg azt irtam volna, hogy juhee, itt a nyar, hetagra sutott a nap, es volt vagy 20 fok, meg a kabatomat is le kellett vennem. Ehhez kepest mar zuhog az eso, hideg van, es allitolag holnap meg rosszabb lessz. Ennyi volt a nyar, koszonjuk tularado erdeklodesuket, jovore veletek ugyanitt.

Tovabbara is jonnek erdeklodok megnezni a lakast, koztuk volt egy masik ingatlanugynok, akivel Marian szobaelegyedett. A muki szerint a haz egy remalom, a falak vekonyak, nedvesednek, -peneszednek, ezeket mi is tudjuk. Szerinte aki megveszi, annak az osszes belso falat, mind a 7 lakasban, le kell bontani es ujra epiteni. Ezert valoszinubb, hogy olyasvalaki vasarolja majd meg, aki vissza akarja alakitani egy nagy hazza, mint a szomszed, akie a haz masik fele, o a csaladjaval lakik ott. Plusz allitolag azert nem adja/adta ki masnak a foberlonk a lakasokat, mert van egy uj torveny, ami szerint egy bejarati ajto cask egy lakashoz vezethet, itt meg ugye van egy 4 lakasos tomb, ahol a bejarati ajto a lepcsohazba vezet, es onnan a 4 lakashoz. Mondjuk eleg hulye torvenynek tunik, ez is biztos ‘health and safety’, azaz biztonsagi meg tuzszereszeti okokra vezetheto vissza.


A 4-es kepen a barna haz job felso ablaka a regi lakasunk, a mellette, a teton levo ablak a konyha ablaka, ott folyt, vagy meg mindig folyik be a viz esozeseknel.

Mar eldontottuk, hogy ha talalunk valami mast, akkor nem varjuk meg, hogy kirugjanak innen minket, plane, hogy a szerzodesben 1 honapos felmondasi ido van, de Marian felhivott minden illetekes elvtarsat, es a torvemy szerint 3 honap az az 1. De nem akarunk vitazni, meg paragrafusokra hivatkozni, ha nem muszaj. Marcsi szeretne hazba koltozni, ahol szoszmoszolhet a kertben (meg szerintem kutyat is akar, de megbeszeltuk, hogy lakasba nem, majd ha hazunk less, furfangos egy no o), de ehhez kijjebb kell koltoznunk, de akkor meg nem fogok tudni gyalog munkaba menni, de majd megoldjuk.

Flag Counter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése