2009. március 5., csütörtök

Botranynak

nem hivnam, mindenesetre az a szornyuseg tortent, hogy a mult honapra vonatkozo villanyszamla 600 font lett. Errol eloszor Christine, a konyvelo ertesitett. Kihozta a szamlat es vadlon rammeredt, majd mondta az osszeget. Sok mindenhez ertek, ehhez nem, ugyhogy bociszemekkel bamultam ra, hogy "az sok?" Aztan jon a regionalis manager, szerencsere nem hozzam, hanem Lorenahoz, es kiderult, hogy ez az osszeg 2x akkora, mint a mellettunk levo haz villanyszamlaja, amiben szinten alkalmazottak laknak es a haz is tokugyanolyan, mint a mienk. A RegMan rettento hasznos tanacsokat/parancsokat adott ugymint: ha nem vagyunk otthon, kapcsoljuk ki a futest (en letekertem 18 fokra 20-rol, kikapcsolni azert nem fogom ilyen hidegben); valamint ha szelloztetunk, akkor arra az idore is mondjunk le a futesrol. Mindezeket Lorenaval kozolte, akivel egesz nap sms-ben szidtuk a not. Kerdeztem Lorenat, nem emlitette-e, hogy 6 honapja kerjuk, hogy csereljek ki a hutot, mert a fagyaszto ajtaja le van torve, tuti az is szamit, most pedig mar az a szigeteloreteg is jon le, ami az ajton van, szokik az energia , hello!!! De a RegMan szerint ez nem olyan nagy jelentosegu dolog. En emg olyan vagyok, hogy vallalom a ram eso reszt, de akkor o is, csessze meg. De ha o nem tesz lepeseket, akkor en se, nem erdekel, nem kell erte fizetnem. Azert fura, nem tudom elkepzelni, mi okozhatta ezt a durva kulonbseget.

Ja, ugy dontottem, hogy maradok a regi szobamban. A masik ugyanakkora, annyi elonnyel emg nem rendelkezik, hogy ezert atcuccoljak. Kicsit atrendeztem az enyemet, es amris ugy erzem, uj szobam lett:) Majd teszek fel kepet.

Tok mas tema: tudtatok, hogy......, aaaa, nem jo, biztos nem tudjatok, azert mondom!!:) Szoval a Stephen Fry-os okoskodo musorban mondtak, hogy a cigarettazas betiltasa a repulokon gazdasagilag kifizetodo volt a repulogep-tarsasagoknak. Ugyanis amig lehetett cigizni, addig 3 percenkent csereltek a levegot frissre, utana viszont, mivel minden utas meg volt gyozodve, hogy mennyivel jobb lett a levego, mar sokkal ritkabban. Ezert megnott a bakteriumok szama a fedelzeten levo levegoben, tobb lett az ebbol kovetkezo megbetegedes, de a tarsasagok az uzemanyag 6%-at megsporoljak igy. Szep dolog.

A masik "quite interesting" tortenet a telefonrol szol, kedves gyerekek. Mindenki azt hiszi, hogy Bell talalta fel, pedig egy olasz ficko volt, a nevere nem emlekszem, de mit vartok, angolok mondtak a nevet olaszul es nagyon gyorsan, es kozben rohogtek, en se vagyok zseni! Szoval olasz pasi volt, de nem volt penze a szabadalomra. Ez valahogy Bell kezebe kerult, o szabadalmaztatta, az olasz beperelte, csak a targyalas kozben meghalt, es igy maradt a koztudatban Csengo ur.

 

free counters

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése