2013. november 6., szerda

Tortura

Na, ez tortent mult het ota, ami miatt vagy kihullik a hajam magatol, vagy kitepem, vagy egy ejszaka alatt megoszulok.
Mult het hetfon kuldte el az elado Marian uj telefonjat (Ebayen vettuk) a Hermes nevu futarceggel. Mi csak Herpesznek hivjuk most mar, mert ugyanolyan kurva idegesitoek, sokaig tart, es mar fajdalmas is. Penteken reggel ota folyamatosan azt irja ki a Tracking Info, hogy "kiszallitas alatt". 5. napja kiszallitas alatt, a futarnal. Felhivom a ceget, elhajtanak a picsaba, hogy ok nem foglalkoznak vevokkel, kerjem meg az eladot, hogy o hivja fel oket. Ez meg is tortent, de szerintem a muki nem vett minket komolyan, pedig akkor mar naponta emileztem neki, hogy megis mi a banatos fasz van, 3., 4. napja nem mer Mari elmenni sehova, merthogy tuti ma szallitjak. Mara megtort a jeg, az eladonal is felment a puNpa, o se tudja, mi folyik, neki is csak annyit mondanak a Herpesznel, hogy 24 oran belul kiszallitjak. Holnap toroljuk az egesz rendelest a francba, ha nem erkezik meg.

Kozben, ugyancsak mult hetfon a gyarto elkuldte a gitarokat is Indoneziabol. Ott is kovetem az esemenyeket, nezem, hogy merre jarnak a dobozok. Szinte minden allomasnal kiirja, hogy Connection Delay. Recovery Actions Underway, azaz valami kesedelem van, helyreallitas folyamatban. Hat ettol nem nyugodtam meg. Aztan egyszercsak kiirja, hogy Kiszallitas alatt, de ugyanakkor Kesedelem is. Felhivtam a TNT-t, Jane mar a baratnom, minden nap csevegunk, hat az van, hogy vizsgalatnak akartak alavetni a 2 doboznyi cuccot, de valamiert az egyik atcsuszott a rosszul font halon, es azt kiszallitottak. A masik ott arvalkodik valahol Angliaban, amig az indonez TNT nem nyujt tobb infot a szallitmanyrol. Es az itteni TNT napok ota keri az indonezeket, de semmi valaszt nem kaptak. Maig, mert kiderult, hogy odaat valami unnep volt. Most mar allitolag megvan minden, de a Tracking Info nem valtozott lassan egy napja.

A telefonhoz kapcsolodoan uj SIM kartyat is rendelt Marian, ezt kb 2 hete, persze lofasz se erkezett. Mult penteken megint telefonalt, megint megigertek, hogy kuldenek kartyat. Ismet semmi. Ma ujra probalkozott, de ma mar a bulldog Marian volt, nem az, amelyiket le lehet razni. Itt is ugyanazt kamuztak, amit Herpeszek: valami gond volt/van a cimmel, de mar rendezodott. Konyorgom, az O2 egy ugynevezett kibaszott kommunikacios ceg, ha gondjuk van, mint ahogy allitjak, miert nem, kitalaltatok, KOMMUNIKALNAK a szerencsetlen vasarloval? Es mi az, hogy megoldodott? Hogy oldottak meg? Ha csak raneztek a cimre, es lattak, hogy rossza, majd ok maguk kijavitottak, akkor olyan nagy baj nem lehetett. Ha meg, ahogy allitjak, annyira rossz a cim, hogy mar 2 hettel korabban az en uj SIM kartyamat is csak 3x-ra tudtak elkuldeni, most Mariannal ugyanez, akkor mi pocsert nem szolnak? Az en draga Marimnak javasoltam, hogy ragaszkodjon ahhoz, hogy valami fonok-felehez kapcsoljak, ami meg is tortent, persze jottek a 'nagyon sajnalom' mantrak, de aztan csak adtak neki £5 kreditet. Aztan hogy postaztak-e valamit, az a jovo zeneje.

Es mindezek tetejebe, ha meg nem lennenk eleg idegbetegek, ma probaltam Ebayre feltenni egy gitart, minden megy, ahogy kell, majd amikor megnyomom az aktivalas gombot, feljon egy uzenet, hogy az Ebay bizniszemet korlatoztak. Nabazz, gyorsan cseteles veluk, elso aldozat neve Delta, elmagyarazom, hat o tovabbit a nemtommilyen osztalyra. Jo. Most mar Alant abuzalom. Hiaba, nem hajlando elmondani, hogy miert korlatoztak a szamlat, nem az o dolga, de ad egy 0845-os szamot, oket hivjam. Na itt egy kicsit elvesztettem a turelmemet, es kerdore vontam, hogy mi a tokomert kellett egyaltalan beszelnem vele, amikor vilagos, mint a nap, hogy o nem tud segiteni, es ne hazudozzanak nekem. Valamint miert nem ertesitettek, ha valami bajuk volt a bizniccel, miert igy es most kellett rajojjek arra, hogy nem arulhatok Ebayen? De most komolyan, milyen eljaras ez? A telefonszamot 9-5 kozott lehet csak hivni. Gyors pillantas az oramra, 4 ora 40. Mikozben csetelek Alannal, hivom a szamot, 3. aldozat. O sem mondja meg, mi a halal van, meg most se tudom, miert korlatoztak a tevekenyseget. Allandoan felreteszi a telefont, hogy kivizsgalja az ugyet. Aztan ilyeneket kerdez:
-miket arulok az Ebayen?
-milyen arakon?
-mi a ceg regisztracios szama?
-ki a beszallitom?
-hany termeket arulok az Ebayen?
Mondom, mi koze az Ebaynek ahhoz, hogy en mit es hogy arulok, ha a szabalyok adta lehetosegeken belul maradok es fizetem a nem keves dijat? Aszondja a muki, hogy atallitotta a havi limitemet 1000 termekre es £30.000 fontra. Mondom, miert, mennyi volt? Mert ugye jo tudni, hogy egyaltalan leteznek ezek a limitek, nem? Erre o: hat, valami hiba lehetett, mert 2 BILLIO arucikkre volt beallitva. Hulyek ezek? Es engem szivatnak? Es hogy gondolkodjak el azon, hogy azokat a termekeket, amik nem jol fogynak, leszedem az oldalrol. Meg egyszer: mi koze az Ebaynek mindehhez? Ha 1000 a limitem, es en felteszek 1000 termeket egy honapban, es egy darabot sem adok el, akkor mi van? Ha fizetem a dijakat meg a koltsegeket, mi a fasz koze van hozza az Ebaynak? Nem az a celjuk, hogy minel tobb termek legyen, es minel tobb ember hasznalja az oldalukat? 
Persze Mariannak is el kellett mondanom, hogy mi tortent, mire a vegere ertem, kimerult, es vennem kellett neki bort hazafele. Meg jo, hogy en nem iszom, mar 2 hete folyamatosan lenne okom ra, hogy berugva menjek dolgozni. 
Flag Counter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése