2008. augusztus 27., szerda

Skot gasztronomia

Mar korabban (ugy ket napja) is akartam irni az itteni kajarol, de most elegge pipa vagyok miatta, meg idom is van, igy nekiallok. Hozzatennem, az is tokeletesen kifejezne a velemenyemet, ha ennyit irnek: A skot konyha remekei:

 

 

 

 

es ez utan kovetkezne egy ures lapokbol allo konyv...

Na, ennel azert tobbet irok rola, de az nem lesz hizelgo.

Szoval, eddig olyan haromfele kajat kapunk/kaphato a hotelben:

1. tobbfele zoldseg (altalaban repa, kaposzta, porehagyma, gomba, csicseriborso, stb.) tejszinnel, ez az un. Cream of Akarmi leves

2. lasd mint fent, csak kevesebb level, plusz hallal, ledaralva, akkor valami trutymo keletkezik belole.

3. Fott marha, parolt repa, parolt kaposzta, egyeb parolt vackok, mindez valami huslevel leontve. Ez utobbit ugy hetente 4x kapjuk. Ma is, tegnap is, lassan kezdem ugy erezni magam, mint egy robot, minden nap ugyanaz. Ma annyira fellazadtam (mert amugy baromi lazados tipus vagyok), meg hanyingerem volt tole, hogy a hust meg se ettem, ment a kukaba az egesz. Arrol nem beszelve, hogy altalaban azt kapjuk, ami megmarad elozo nap(ok)rol, a szele megszaradt, a krumpli osszeesett, a karikara vagott repa szelei felfele pondorodnek, mint a soknapos parizsi.

Panaszkodtam Krisnek, a managernek, aszonta, nem lehet nagyon valogatosnak lenni. Mi a valogatossag? Hogy mar szoltam egyszer, hogy nem szeretem a marhat, plane nem ilyen koncentracioban? Fogadni merek, hogy a managerek nem ezt eszik...

2 megjegyzés:

  1. Csenguskám!

    Inkább kérj hidegélelmet! Jobban jársz! Vagy a végén kénytelen leszel főzni? puszillak Éva

    VálaszTörlés
  2. apdet: most tudtam meg a szakacstol, hogy nem is marhat eszunk itt, hanem baaaaranyt. Mindegy, az is ugyanolyan sz.r...

    VálaszTörlés